Albert Franckx

Albert Franckx,        °10 juli 1935 te Leopoldsburg

                               +18 februari 2003 te Gent.

    Hialbert3j was een zeer sociaal man, die wekelijks probeerde naar het Boerenhof te komen, tot enkele weken voor zijn dood nog… te midden zijn Glos-collega’s... hij voelde zich goed onder de zeevarenden… zoals een stijlvolle Brit zien we hem nog komen aangewandeld, het laatste jaar met wandelstok en meer en meer gebukt onder de pijnen…

    Hij en zijn echtgenote trachtten altijd aanwezig te zijn op alle uitstappen van de Gentse Loodsen. Hij sprak honderduit over alles, maar steeds rustig en bezadigd… een stille genieter.

    Albert, we zullen U blijven herinneren als een beminnelijk en erudiet man, die Gent op zijn duimpje kende… op Uw pensioenfeest in 2001 was U reeds getekend door “de” ziekte, maar U hield er toch aan, alle aanwezigen wegwijs te maken in UW Gent, UW oude Gent met haar rijke en maritieme geschiedenis waar U van kindsbeen af en gedurende Uw gehele leven mee verbonden zijt gebleven. Uw kennis was Uw rijkdom waarmee U respect afdwong.

    We vermoeden dat U “ginderachter” samen met den Herman aan een lekkere druppel zit te nippen… verdwenen achter de horizon, zonder hoop op terugkeer.

...dat je er gelukkig bent, jij hebt er Uw plaats*.

* Y sois bien, tu y as place.

     – The sea was his country –    

montistien20-8-2002

Het waren mooie momenten…

                    …die niet meer terugkomen…

                                            …maar eeuwig…

                                                                    …blijven de goede herinneringen.

PS: op dinsdag 5 mei hebben Joris De Bleser en Jan Dasseville in naam van de GLOS, een bloementuil samen met de as van Albert aan de Schelde toevertrouwd. 

Advertenties